Fejlesztik a kórházakat az országban

2015. augusztus 10. 14:33
Fejlesztik a kórházakat az országban
Az egészségügyi ellátás színvonalának javulását célozzák azok az új fejlesztési programok, amelyeket a kormány hagyott jóvá.
Ennek köszönhetően milliárdok jutnak majd a kórházak és gyógyintézetek fejlesztéseire, az elavult gépek cseréjére. Összesen 18 kórház részesül az országban az új fejlesztési támogatásokból, melynek keretében épületi felújításokat végezhetnek, fejleszthetik a sürgősségi ellátásokat és kicserélhetik a már elavult gépeket, felszerelési tárgyakat.

Támogatás a kórházaknak
Több száz millió forintok jutnak fejlesztésre a kórházaknak
 
A 18 támogatott intézmény mellet, kilenc már korábban támogatást nyert kórház támogatási keretét is növelték újabb több száz millió forinttal. Ennek köszönhetően az ország minden megyéjében jut támogatás a kórházaknak, van ahol több mint 1 milliárd forintot fordíthatnak az egészségügyi ellátás színvonalát növelő fejlesztésekre. A magas színvonalú ellátás alapfeltétele a megfelelő gépek beszerzése, ezért kiemelten fontos a program keretein belül a sürgősségi és radiológiai osztályok korszerűsítése és új felszerelések, gépek vásárlása.

-BT-